zaterdag 11 september 2010

Grote Kapoen

En hoe gaat het intussen met Grote Kapoen?

Heel goed heb ik de indruk. De start was eventjes wat hobbelig toen hij zich 'verzette' tegen de differentiatie. Grote Kapoen vond het niet leuk om ander werk te doen dan zijn klasgenootjes en heeft het blijkbaar ook zelf aan de juf gezegd (wow!).

Gelukkig vindt juf welbevinden het belangrijkste en intussen doet hij afwisselend werk uit het maan-en zon boekje. Rekenen doet hij ook mee met de klas, maar wanneer juf bezig is met het tweede leerjaar gooit ze zo af en toe ook een vraag in zijn richting. De juf waakt dus over verveling, maar zonder de differentiatie er te dik op te leggen naar Jona toe.

Volgens de juf doet hij ook supergoed mee in de klas. Hij is er helemaal niet verlegen, wel iets rustiger dan de andere jongens.

Huiswerk was ook even wennen (Grote Kapoen moet ook hier weer een ander boekje lezen dan de rest). Maar intussen loopt het wel los.

Eigenlijk weet ik gewoon dat het wel goed gaat omdat hij er thuis ontspannen bij loopt. Hij is rustig en zit weer in zo'n (heerlijke!) fase waarbij hij spontaan verantwoordelijkheid voor alles opneemt. Mag nog even duren!

1 opmerking: