woensdag 30 juni 2010

kleine kleuter digitaal

Een digitaal overzicht van Kleine Kleuters eerste half jaar op de nieuwe school.




Een groot verschil met de vorige school zijn de vele (gratis) uitstapjes die de kinderen gemaakt hebben. Kleine Kleuter ging schaatsen, bij de tandarts, naar de kinderboerderij, paardrijden op de manége, met de trein naar oudenaarde, naar Deinze, naar Froepieland, verschillende keren zwemmen, bij de politie op bezoek, op verkeerswandeling, bij de plaatselijke boer kijken naar jonge kalfjes en koeien leren melken, kikkervisjes gaan vangen en naar de kaaihoeve. Daarnaast nog een kinderfuifje op school, dokter op bezoek, politie op bezoek (en de kinderen mochten op de moto en in de combi), de glimlachbus op bezoek, springkastelen, dieren in de klas enz...

Kleine Kleuter, die nog steeds niet onverdeeld enthousiast is over schoolgaan, kwam op die dagen toch telkens weer stralend naar huis.

2 opmerkingen:

  1. sommige scholen zijn ervan overtuigd dat iets dat niet binnen het gewone stramien valt, automatisch geld kost. Terwijl het echt niet moeilijk hoeft te zijn om dat soort gratis activiteiten in te lassen, als je maar wat verder durft kijken dan je neus lang is en eens iets aan mensen in de omgeving durft vragen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een leuke school is dat zeg! kunnen ze hier nog wat (veel!) van leren..

    BeantwoordenVerwijderen