donderdag 26 augustus 2010

Sudbury heeft een locatie :)

Ze waren toch vrij talrijk de sceptici. Eind augustus en nog steeds géén locatie... die school zou gewoon niet starten.

Nu, we starten wél. En meteen in een gigantisch gebouw (haast té groot voor ons eigenlijk)namelijk het oude kinderdagverblijf op de campus van Maria Middelares te Gent.

Dus die laatste twijfelaars die de inschrijving van hun kind laten afhangen van het al dan niet hebben van een voldoende locatie mogen nu massaal inschrijven :).

Wie nog overbodig speelgoed, leermateriaal, sofa's, tafels, stoelen of andere nuttige dingen liggen heeft mag die altijd komen schenken of uitlenen aan de studenten van sudbury Gent. Neem daarvoor contact op via info@sudbury.be

4 opmerkingen:

  1. Waw, proficiat! Op de valreep is tijdig genoeg, he. En wat voor gebouw is het? Stond het leeg? Is er veel werk aan?
    In de naburige gemeente is vorig jaar een Freinetschool gestart in een oud schoolgebouw dat al tien jaar leeg stond. De ouders hebben samen met de leerkrachten twee maanden keihard gewerkt om dat gebouw weer leefbaar te maken (er was geen raam meer heel, met alle gevolgen vandien), maar ze zijn daar heel goed in geslaagd. En één van hun gebouwen is een echte opslagplaats van materiaal dat ze her en der geschonken en uitgeleend hebben gekregen, het is echt veel. Suggestie: zijn er in de buurt geen scholen die opruim hebben gehouden, of schoolinitiatieven die op het laatste moment zijn afgeblazen en die dus al materiaal hadden? Post anders eens een oproep op het forum, wie weet zijn er mensen met materiaal op overschot, of leerkrachten die weten dat op hun school de containers klaar staan en die iets kunnen 'redden'.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is een leegstaand gebouw.Voormalige kribbe. Het gebouw op zich is nog in goede staat. Er staan zelf nog kasten in en zo. Jammer genoeg mogen we het slechts gebruiken tot de kerstvakantie, dus we gaan wel inrichten, maar niet beginnen behangen of zo :)

    We hebben wel al enkele langetermijnmogelijkheden, maar dat konden we tegen september niet meer rond krijgen.

    Jennifer

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ok dan! beter laat dan niet en nog op tijd dus ook ; )

    BeantwoordenVerwijderen